e-notícies · el diari de referència en catala
e-notícies · edició 1834 · dilluns, 14 de maig de 2007 · 00:10
ESTÀS NAVEGANT PER L'HEMEROTECA D'E-NOTÍCIES. FES CLICK AQUÍ PER TORNAR
digues la teva

Revolució-civilització

Per Albert Balada, Politòleg
Per Albert Balada, Politòleg
6 comentaris
 

municipals Girona

Municipals a Olot

Lluís Sacrest  (PSC),  Josep M Coromines (CiU), Jordi Coma (ERC), Margarida Verdaguer (ApG-EPM), Joaquim de Trincheria (PP).
Lluís Sacrest (PSC), Josep M Coromines (CiU), Jordi Coma (ERC), Margarida Verdaguer (ApG-EPM), Joaquim de Trincheria (PP).
1 comentaris
 

locals

tribuna

S'han tornat bojos?
Joan Ferran i Serafini

13 comentaris

L'Hereu de Laporta
Daniel Sirera i Bellés

3 comentaris

En campanya
José Domingo

15 comentaris

Infoesports
Diario Ibérico

cultura

La nit dels museus

19 de maig

Més activitats a l'agenda cultural

Generalitat de Catalunya

confidencial x2

finances

temps

> tornar a la portada

En campanya

Comença el segon procés electoral de Ciutadans. Milers de quilòmetres recorrerem tots durant aquests dies. Ho farem amb els mitjans de sempre, a diferència d'altres partits polítics que es beneficien de crèdits condonables de la gran banca i de la gran Caixa , Ciutadans ho farà amb les armes de la primera: l'esforç dels militants, la seva imaginació i poca pasta. Tot té els seus avantatges, guanyarem en llibertat.
 
Jo m'estreno en campanya a Les Franqueses del Vallès, la Maria Àngels Pou porta la vida municipal a les venes, fa uns anys va ser regidora per CIU i coneix com ningú els secrets de les regidories de Governació, Cultura, Educació, Consell de Districtes... Ara vol aconseguir que Les Franqueses cobreixi el seu dèficit escolar amb un nou Centre i es fa mala sang en saber que, aquest any tampoc, el CEIP de Les Franqueses té una partida als Pressupostos de la Generalitat. Ho denuncia amb fermesa a l'acte de presentació de la candidatura.
 
De Les Franqueses del Vallès a Sant Cugat del Vallès. Sóc a casa, vam preparar la foto d'inici de campanya, allà hi són la Carme Gómez, en Gumer Campos, en Ricardo Aguirreche, en Ricardo Olivares, la Irene García, i un munt d'amics i companys de candidatura. Galleda i escombra preparades - Quina bona mà la de l'Arve Utser!!- ens perdem pels carrers de Sant Cugat. Hi ha entusiasme... i la seguretat que entrarem en l'Ajuntament. El crit de "Ciutadans a l'Ajuntament!" ressona davant l'Auditori. La Carme, la nostra primera candidata, intenta transmetre a tothom la seva energia però està trista, la salut del seu pare ha empitjorat. Els mals presagis es confirmen i, lamentablement, avui, 14 de maig, ha traspassat. Nosaltres l'acompanyarem en el dur tràngol d'acomiadar-se d'ell al cementiri de Collserola. Des d'aquí, una abraçada de tots els que formem l'Agrupació. La Carme és una dona excepcional, la pena no li ha impedit anar a Mirasol al debat sobre la participació ciutadana en els Consells de Districte.
 
Divendres, onze de maig, m'espera a Gavà en Miguel Angel Ibáñez Giner, l'enginyer que encapçala la llista d'aquesta població. Els companys  estan molt interessats en el treball parlamentari de Ciutadans, els explico en què consisteix la nostra feina. La premsa local ens entrevista a la seu del partit, en Miguel Angel es descobreix com un home experimentat, que parla amb rigor dels problemes del seu poble i té al seu cap les solucions per al soroll de l'aeroport, el conflictiu trànsit de la ciutat, la necessitat d'habitatges de lloguer per a joves i famílies necessitades, el projecte de cases assistides per a les persones grans... Quan un el veu, no s'estranya de les expectatives que té, amb ell entraran a l'Ajuntament, tant el coordinador de l'Agrupació Pedro A. Martínez "Tiopere" com Quim Sabaté. Al carrer, felicitacions i contacte amb la gent. De sobte, un tro: el crit de "feixistes" ressona en el carrer, fuig l'indocumentat, però al vell lluitador antifranquista, Jorge Ruenz , li canvia la cara: "A ell aquest crit no..., a ell, no".
 
Dissabte, a Terres del Ebre. En José Vicente Ferrer, empleat de banca, ara jubilat,  encapçala la nostra candidatura, el jove Carlos González és el número dos. Visitem una protectora d'animals, la situació dels gossos i els gats és lamentable, i ens comprometem a fer visible la seva problemàtica durant la campanya demanant noves instal·lacions per a l'atenció dels animals "que també tenen els seus drets". Més tard, arribem a l'auditori de Tortosa, "lo tortosí" inunda la sala i en José Vicente desgrana el programa: la preocupació per la inseguretat ciutadana -els efectius de la Policia Nacional són insuficients, s'està a l'espera del desplegament del mossos d'esquadra, les places no es cobreixen i la policia local no patrulla als voltants de la Catedral-; la reclamació de l'Hospital de Tortosa també està present. En José Vicente apel·la en el seu discurs al paper actiu que en política poden ocupar les persones grans: "Som gairebé un terç de la població i, a més, tenim temps, experiència i coneixement". L'Ebre baixa esplèndid i l'agrupació reclama la presència d'Arcadi Espasa perquè presenti allà el seu nou llibre "Ebro-Orbe".
 
Sant Feliu de Llobregat està de Fira i m'he compromès amb en David Delgado. El jove empresari és el primer a la candidatura de la població, a la que un estrany tripartit de PSC-ERC i CIU va enderrocar a una majoritària ICV. En David no s'atura: reparteix globus, tríptics i bosses amb el logotip de Ciutadans i parla, sobretot parla, amb la gent. S'han donat una bona pallissa durant tot el cap de setmana, moltes hores al stand informatiu... Un dels punts del programa és evitar que la cimentera es converteixi en una incineradora amb el greu perill de contaminació que comporta per a tota la ciutat. En Marcel Redondo, de la Plataforma contra la incineradora, m'explica amb detall els seus riscos, i m'informa que ha estat impossible aconseguir l'expedient administratiu del Departament de Medi Ambient referent l'esmentat projecte... Faré els possibles per a facilitar-los l'accés al mateix.

El diumenge acaba a Sabadell, al barri de Can Oriac. L'Albert Rivera i jo mateix acompanyem a en Joan García i l'Adrián Gómez al caliu d'un cremat. Altres candidats del Vallés Occidental també hi són, parlo amb en Lluís Vila de Sant Quirze, amb la Eloisa, de Polinyà, amb en Manuel Lopez , de Badia, i amb l'Antonio, de Barberà del Vallés. El vent ha fet caure l'entarimat del darrere  i es retrassa l'inici. Durant aquest parèntesi, m'expliquen que "nazis" amb l'estelada han destrossat algunes de les pancartes de Ciutadans que els nostres militants havien penjat durant la nit. Les condicions de la lluita no han canviat molt, em diu un ciutadà: "antes nos perseguían los ricos i ahora, a los obreros nos quieren echar los pijoprogres catalanistas en un BMV 500". No aconseguiran desanimar-los.

En César, que passava per allà, em demana una samarreta de Ciutadans, a canvi em convida a una cervesa al Bar la Crònica amb en Dario i l'Oscar, són bona són gent, m'expliquen els problemes del barri de Can Oriac. Encara queda molt per fer....

José Domingo

Diputat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania

373 lectures15 comentaris
editorial

opinió

El Bailén 22, al castell de Montjuïc
Sergi Fidalgo

17 comentaris

Un mal negoci pels catalans
Emiliano Jiménez

6 comentaris

ENDESA. Només dos han dit la veritat.
Xavier Roig

46 comentaris

Ni frustrats ni resignats?
Antoni Garrell i Guiu

6 comentaris

Jo no sóc progre
Àngel Miret i Serra

2 comentaris

La Catalunya als llimbs
Quim Torra

43 comentaris

El Barça en caiguda lliure
Domènec Garcia

5 comentaris

xat

enquesta

El Barça ha de deixar marxar Ronaldinho?

 67%

No

 33%

4 comentaris

cartes

El parc eòlic i la fractura social
Josep M. Loste

0 comentaris

Manual del bon alcalde
Dolors Guix Sampere

0 comentaris

Per què no ha cessat Bolaño?
Margarida Boada

2 comentaris

Un estil diferent per Sant Andreu
Jaume Adrover i Palau (candidat de CiU a l'alcaldia de Sant Andreu de la Barca)

16 comentaris

Felicitats Sr. Carles Rossinyol
Pol Puigverd

13 comentaris

aforismes

Aforisme del dia
Joan Tudela

racó de lectura

motor

Nova versió Toyota Corolla Sedan
Canal Motor

0 comentaris

curiositats

0 comentaris

indústries culturals

vincles