e-notícies · el diari de referència en catala
e-notícies · edició 2124 · dilluns, 21 d' abril de 2008 · 11:28
ESTÀS NAVEGANT PER L'HEMEROTECA D'E-NOTÍCIES. FES CLICK AQUÍ PER TORNAR
digues la teva

"Demanem un referèndum per la independència de Reus"

Ariel Santamaria. Regidor de la Cori a Reus
Ariel Santamaria. Regidor de la Cori a Reus
15 comentaris
 

locals

tribuna

Benvingut, Àngel!
Carles Llorens

3 comentaris

L’Hospitalet i la Sra. Marín
Joan Ferran i Serafini

11 comentaris

Amb T de transvasament i amb T de “tontos”
Xavier Garcia Albiol

15 comentaris

Àngel, benvingut a casa
Carles Bonaventura

3 comentaris

Infoesports
Diario Ibérico

xat

confidencial x2

cinema

Penélope Cruz, l’alumna seductora

Després de “La vida secreta de les paraules”, Isabel Coixet torna aquesta setmana amb una pel·lícula protagonitzada per Ben Kingsley i Penélope Cruz, i amb la qual va ser nominada al primer premi del Festival...

0 comentaris

motor

Renault Laguna GT
Santiago Gargallo

Renault Laguna
Renault Laguna
0 comentaris

finances

> tornar a la portada

El PSOE ha menyspreat l'electorat català

El PSOE ha menyspreat l’electorat català que li ha donat el seu suport a les urnes. Algú els hi ha de dir que els ha  pres el pèl i la cabellera d’una sola arrencada. El PSC-PSOE ha  tornat a dur a terme la campanya de la por per si tornava el PP, i  la gent se l’ha empassat. Molts catalans que han votat en aquests  darrers comicis electorals el PSOE ho han fet com a vot útil, i s’ ha demostrat que molts han provingut de l’electoral republicà d’ ERC. El que no s’imaginava aquest nou votant del PSOE és com s’ha utilitzat el seu vot. Se li ha de recordar que el seu vot ha servit  per a proclamar la Carme Chacón (cap de llista de la circumscripció  de Barcelona) com a ministra de Defensa.

Han intentat vendre aquesta proclamació com a positiva per la societat, i més per a Catalunya, amb el fàcil discurs de que és la primera dona ministra  de Defensa. Però el que veritablement interessa a la majoria de la  societat no és el gènere al que pertany el titular, sinó els seus  fets que demostren la seva vàlua. I mira que només ha passat revista a la tropa espanyola i ha pres possessió del seu càrrec,  però el seu discurs de benvinguda ja ha traït a la major part dels  seus votants de la circumscripció de Barcelona. En el seu discurs inaugural cal destacar la seva proclama de "Capitán, mande firmes", "Y ahora digan conmigo: ¡Viva España! ¡Viva el Rey!".

També ha lloat la trajectòria de l’exèrcit espanyol durant els seus anys  d’existència, ha titllat d’heroi nacional a tot aquell militar caigut en combat, i s’ha pres la molèstia de dir que la societat  espanyola s’ha d’identificar molt més amb l’exèrcit espanyol. Doncs sí, aquesta és la primera fuetada a tot aquell il·lús que s’ha  cregut la por que ha imposat el PSOE a Catalunya, per tal de vendre una espanyolista com la Carme Chacón com a representant de la  catalanitat socialista. A mi no em vendran la moto de que el PSC és  un partit catalanista! Els fets ho demostren, i les seves paraules han demostrat que és una autèntica espanyolista.

Es podria extrapolar el discurs populista del Joan Laporta a la realitat  política espanyola i catalana. Jo diria: Que no us embauquin! El PSC és un partit espanyolista! Ha utilitzat el vostre vot per tal  de vetllar l’exèrcit espanyol i formular aquestes proclames d’alçament de la pàtria espanyola i el sentiment espanyolista! Que no  us embauquin! Ara m’estic imaginant com estarà de content aquella  persona que sempre ha votat a ERC, i que ara per haver-se empassat  el moviment de la por i allò de que Si tú no vas, ellos vuelven han decidit votar al PSC-PSOE i, més concretament, a la Carme  Chacón.

Doncs se’ls hi ha de dir alt i fort que us han pres el pèl babaus! Han utilitzat el vostre vot catalanista i independentista (molt entrecomillat) per poder realitzar aquest  profund ¡Viva España! ¡Viva el Rey!. Espero que aquests s’hàgin donat compte de la seva immensa errada, i no tornin a permetre que  els embauquin! Cap vot catalanista ha d’anar a parar a mans  socialistes! Aquest vot catalanista es tornarà espanyolista en  poques hores. Tingueu-ho present.

També em sorprèn molt el pas de  la Carme Chacón per la JSC i els diferents càrrecs que ha posseït  en aquesta organització; branca juvenil del PSC. Recordo a tothom  que la JSC es declara obertament catalanista i profundament republicana, celebrant amb actes commemoratius la II República, com  es dóna actualment. Tres opcions: o la JSC ens ensenya una careta  que no és la pròpia, o ha de canviar la seva ideologia política, o  s’ha de fer mirar qui entra a formar part de la seva organització.  Jo només els hi recordo un discurs que els agradarà moltíssim, l’ aplaudiran i el sentiran com a propi: ¡Viva España! ¡Viva el Rey!

Oriol Ristol

246 lectures34 comentaris
editorial

opinió

Corbacho i Castells, PSOE i PSC
Francesc Puigpelat

28 comentaris

La satanització de la dissidència (1)
Víctor Alexandre

41 comentaris

Justícia?
Juan Carlos Girauta

14 comentaris

Manipulació!
Èric Bertran

36 comentaris

Insuficient
Antoni Garrell i Guiu

1 comentaris

Mai diguis d'aquesta aigua no beuré
Wifredo Espina

12 comentaris

Eugenèsica
César Alcalá

2 comentaris

Les noves dones
Marta Llohis

8 comentaris

enquesta

cruïlla de debat

dit i escrit

"Crec que ERC necessita una direcció molt...

Carme Capdevila
Consellera d'Acció Social
Entrevista a RAC 1
21 d'abril del 2008

0 comentaris

"Memorable l'eficàcia amb què Berlusconi...

Salvador Sostres
Columnista
Article d'opinió a l'Avui
17 d'abril del 2008

1 comentaris

"El nacionalismo lingüístico cree que sólo...

Juan Carlos Moreno Cabrera
Catedràtic de Lingüística General de la Universidad Autònoma de Madrid
Entrevista a Público
21 d'abril del 2008

25 comentaris

"Mientras no le llamen independentismo, eso...

Montserrat Nebrera
Candidata a la presidència del PPC
Entrevista a RadioCable
21 d'abril del 2008

5 comentaris

cartes

Beijing'08, les Olimpíades de l'amnèsia
Jaume Borras i Galceran

0 comentaris

La incultura de l'aigua
Joan Masdemont Fontàs

0 comentaris

Un altre cop Magdalena Álvarez
Jordi Príncep (Barcelona)

6 comentaris

El PSOE ha menyspreat l'electorat català
Oriol Ristol

34 comentaris

La monarquia és una imposició al poble?
David Morgades Clopés

2 comentaris

semàfor

José Montilla

El president de la Generalitat ha lliurat la creu de Sant Jordi a José María Socías, el darrer alcalde franquista de Barcelona, fet que ha creat discòrdia i ha ferit sensibilitats.

2 comentaris

Toni Bolaño

El cap de comunicació de José Montilla ha tingut ja diversos enfrontaments amb periodistes i amb mitjans de comunicació. Si primer van ser Xavier Sala i Martín, quan li va fer una entrevista per a La Vanguardia, Jordi...

0 comentaris

Albert Rivera

Ciutadans ha patit una nova crisi interna que aquest cop ha acabat amb la dimissió de la direcció del partit a València. El semàfor també és extensible al secretari d'Organització, Albert Roig, al que han acusat...

1 comentaris

racó de lectura

No hi ha documents.