e-notícies · el diari de referència en catala
e-notícies · edició 2124 · dilluns, 21 d' abril de 2008 · 11:28
ESTÀS NAVEGANT PER L'HEMEROTECA D'E-NOTÍCIES. FES CLICK AQUÍ PER TORNAR
digues la teva

"Demanem un referèndum per la independència de Reus"

Ariel Santamaria. Regidor de la Cori a Reus
Ariel Santamaria. Regidor de la Cori a Reus
15 comentaris
 

locals

tribuna

Benvingut, Àngel!
Carles Llorens

3 comentaris

L’Hospitalet i la Sra. Marín
Joan Ferran i Serafini

11 comentaris

Amb T de transvasament i amb T de “tontos”
Xavier Garcia Albiol

15 comentaris

Àngel, benvingut a casa
Carles Bonaventura

3 comentaris

Infoesports
Diario Ibérico

xat

confidencial x2

cinema

Penélope Cruz, l’alumna seductora

Després de “La vida secreta de les paraules”, Isabel Coixet torna aquesta setmana amb una pel·lícula protagonitzada per Ben Kingsley i Penélope Cruz, i amb la qual va ser nominada al primer premi del Festival...

0 comentaris

motor

Renault Laguna GT
Santiago Gargallo

Renault Laguna
Renault Laguna
0 comentaris

finances

> tornar a la portada

'La Caixa' fa un caixer dissenyat pels clients

“La Caixa” ha presentat el seu nou model de caixer automàtic, resultat de l’experiència directa dels seus mateixos usuaris. La creació d’un nou model de caixer suposa un pas endavant en la relació amb el client, ja que es tracta del primer caixer del món que ha estat dissenyat pels seus usuaris: els mateixos clients de “la Caixa”. En el procés de disseny del caixer, s’incorporaren diverses anàlisis d’usabilitat dutes a terme entre més de 1.000 usuaris, en referència als seus aspectes comunicatius i funcionals.

Una de les novetats principals és la personalització del servei. El client pot organitzar-se, al seu gust i preferència, la configuració del caixer, posant-se en pantalla les operacions més habituals. Una alternativa que ja està força consolidada en la banca per Internet i que ara “la Caixa” aplica per primera vegada als caixers. L’objectiu és estalviar temps al client i oferir-li tota la comoditat possible quan està operant des del caixer. El servei està disponible de forma automàtica i es pot personalitzar des de Línia Oberta, el servei de banca per Internet de l’entitat que dirigeix Joan Maria Nin. Els clients podran indicar que, en la primera pantalla que aparegui en introduir la targeta al caixer, ja hi hagi les seves operacions habituals.

El nou terminal “ServiCaixa”, que pren el non d’un servei que es va popularitzar sobretot amb la venda d’entrades, ha estat confeccionat amb la tecnologia més avançada, tant en el camp de les operacions com en el de la imatge i el disseny. I com a conseqüència de la investigació amb els clients, s’ha optat per un disseny que n’ampliï l’accessibiltat (altura única, pantalla inclinada) i n’optimitzi la usabilitat (alineació de les unitats de treball, senyalització clara). El model inclou també noves tecnologies, com la del reconeixement de xecs i el reciclatge de bitllets, i està preparat per incorporar altres avenços com la biometria, la lectura contactless o les comunicacions Bluetooth. 
 
Les altres millores que s’hi han incorporat estan associades a la seguretat (càmera visible mitjançant l’efecte mirall a la pantalla), a la facilitat d’ús (teclat ampliat i navegació intuïtiva) i la lleixa de treball més gran. D’altra banda, la distribució dels elements ha estat ideada per millorar la capacitat comercial del canal, amb l’objectiu de mantenir i augmentar el lideratge en autoservei. El nou terminal compta amb una pantalla comercial independent de la navegació operativa del caixer i un escàner de nova generació que permet la lectura de codis de barres 1D, 2D i de mòbils.
 
També és novetat la introducció d’un cercador en el caixer que, com que funciona amb llenguatge natural, ajuda els clients a trobar tots els serveis que ofereix el nou ServiCaixa. La cerca es fa a través de paraules clau i, com a resultat, es mostren fins a sis botons d’acció distints. El nou model unifica la diversitat de caixers que actualment hi ha operatius i, per tant, també la utilització. La implantació del caixer ja ha començat i la previsió és que se n’instal·lin 4.000 unitats en els quatre anys vinents.  
 
Els caixers automàtics de “la Caixa” sempre s’han caracteritzat per ser un dels puntals sobre els quals s’ha sustentat l’estratègia multicanal de l’entitat. Des de la implantació del primer caixer, el 1979, “la Caixa” s’ha situat a l’avantguarda de la innovació tecnològica, de manera que ara és un referent del desenvolupament d’aplicacions pioneres destinades a potenciar l’autoservei, amb una clara orientació al client. 
 

63 lectures0 comentaris
editorial

opinió

Corbacho i Castells, PSOE i PSC
Francesc Puigpelat

28 comentaris

La satanització de la dissidència (1)
Víctor Alexandre

41 comentaris

Justícia?
Juan Carlos Girauta

14 comentaris

Manipulació!
Èric Bertran

36 comentaris

Insuficient
Antoni Garrell i Guiu

1 comentaris

Mai diguis d'aquesta aigua no beuré
Wifredo Espina

12 comentaris

Eugenèsica
César Alcalá

2 comentaris

Les noves dones
Marta Llohis

8 comentaris

enquesta

cruïlla de debat

dit i escrit

"Crec que ERC necessita una direcció molt...

Carme Capdevila
Consellera d'Acció Social
Entrevista a RAC 1
21 d'abril del 2008

0 comentaris

"Memorable l'eficàcia amb què Berlusconi...

Salvador Sostres
Columnista
Article d'opinió a l'Avui
17 d'abril del 2008

1 comentaris

"El nacionalismo lingüístico cree que sólo...

Juan Carlos Moreno Cabrera
Catedràtic de Lingüística General de la Universidad Autònoma de Madrid
Entrevista a Público
21 d'abril del 2008

25 comentaris

"Mientras no le llamen independentismo, eso...

Montserrat Nebrera
Candidata a la presidència del PPC
Entrevista a RadioCable
21 d'abril del 2008

5 comentaris

cartes

Beijing'08, les Olimpíades de l'amnèsia
Jaume Borras i Galceran

0 comentaris

La incultura de l'aigua
Joan Masdemont Fontàs

0 comentaris

Un altre cop Magdalena Álvarez
Jordi Príncep (Barcelona)

6 comentaris

El PSOE ha menyspreat l'electorat català
Oriol Ristol

34 comentaris

La monarquia és una imposició al poble?
David Morgades Clopés

2 comentaris

semàfor

José Montilla

El president de la Generalitat ha lliurat la creu de Sant Jordi a José María Socías, el darrer alcalde franquista de Barcelona, fet que ha creat discòrdia i ha ferit sensibilitats.

2 comentaris

Toni Bolaño

El cap de comunicació de José Montilla ha tingut ja diversos enfrontaments amb periodistes i amb mitjans de comunicació. Si primer van ser Xavier Sala i Martín, quan li va fer una entrevista per a La Vanguardia, Jordi...

0 comentaris

Albert Rivera

Ciutadans ha patit una nova crisi interna que aquest cop ha acabat amb la dimissió de la direcció del partit a València. El semàfor també és extensible al secretari d'Organització, Albert Roig, al que han acusat...

1 comentaris

racó de lectura

No hi ha documents.